‘Zacht’ verkopen, voor bikkelharde resultaten!

Een workshop voor (zelfstandige) professionals


Vanuit authentiek jezelf zijn, afstemmen op en inleven in je klant en haar behoefte, met als doel een win-win te creëren.

De markt verschuift, budgetten zijn lager, opdrachtgevers kritischer of houden de deur dichter….

Allemaal situaties die je als professional niet echt een fijn gevoel geven als je bezig bent om je volgende opdracht te vinden. Zeker niet als jouw omgeving alleen op jou leunt om het inkomen binnen te brengen en je huidige acties geen nieuwe opdracht opleveren op dit moment.

Kortom, de vraag is: hoe verkoop je ijsjes als de zon níet schijnt?
Eén ding is zeker: als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je had en nu hebt!

Jij zult gaan ervaren wat er gebeurt als je het verkoopproces anders insteekt. Dus hoe je met bestaande vaardigheden, echter met een andere mindset, focus en proces, succesvoller wordt in contacten met jouw relaties. Dit in aansluiting met de hedendaagse manieren van marketing. Zodat de verbinding groter wordt en je als het ware het proces zo omkeert dat je bikkelharde, duurzame resultaten creëert voor jou en jouw opdrachtgever.

Wat we van je vragen is dat je jezelf in je kracht wilt zetten en de moed hebt om met een nieuwe blik naar de wereld en de mensen om je heen te gaan durven kijken.
In dat geval ben je van harte welkom bij onze workshop!

Data:
De workshop heeft in de periode september 2011 – mei 2012 acht maal plaatsgevonden  en een aantal van de reacties uit de evaluatie kun je lezen bij het commentaar hieronder.
Je kunt je niet meer opgeven voor een open-inschrijving. Wel organiseren we momenteel op aanvraag maatwerk evenementen voor teams.

Het aantal deelnemers voor deze workshop is maximaal 16.

Meer informatie over de huidige organisatoren kun je vinden op de websites van 2bcoaching en Het KansRijk.
Voor deze workshop werken onze organisaties nauw samen. Het artikel ‘Succesvol verkopen, met hart en ziel helpen bij het kopen’ dat Marjolein Hins, die mee aan de wieg heeft gestaan van de geboorte van deze workshop, eerder heeft geschreven kun je hier lezen. Meer over Trudy’s manier van werken kun je vinden op haar blog.
Een evenement aanvragen kun je via een bericht aan Het KansRijk of 2bcoaching.

Over 2bcoaching, Trudy van den Berg

TRUDY ZEGT: "Als verandermanager en teamcoach heb ik de leukste baan die er voor mij is omdat ik ervan geniet om samen continue van en met elkaar te leren. Ieder heeft zijn eigen waarheid en die probeer ik te begrijpen en respecteren voor zover ik dat kan. Daarbij is respect van alle perspectieven zoals die er op verschillende momenten zijn voor mij essentieel. Uit ervaring weet ik "samen weet je meer".
Dit bericht werd geplaatst in Events en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

24 reacties op ‘Zacht’ verkopen, voor bikkelharde resultaten!

 1. Reacties van eerdere deelnemers aan de workshop
  • Verwachtingen werden beslist overtroffen!
  • Jullie stonden als een huis met voelbare betrokkenheid.
  • Door de oefeningen werd het geleerde gelijk heel concreet en ging het leven.
  • Ik kreeg helder welke keuzemomenten je hebt in de interactie met mensen en hoe je daarmee om kunt gaan in het belang van alle partijen.
  • Ik was verrast dat ik na netwerkclubs en diverse trainingen op aanpalende gebieden nog zoveel nieuws hoorde. Super en prikkelend!

 2. Een aanrader voor iedereen die open staat voor een persoonlijke en betrokken manier van (net)werken. Inspirerende coaches, mooie gesprekken, veel energie!

 3. Beste Trudy en Marjolein en met jullie ook alle deelnemers van de workshop op 17-10-2011,

  Dank voor een inzichtversterkende avond, de inspirerende ontmoetingen en de algehele bereidheid om te delen. Het heeft wat ik als vanzelfsprekend vind weer even in een ander perspectief gezet, waardoor ik weer met volle kracht vooruit kan.

  Sabine Alders/ACT2B… Advies, Coaching & Training

 4. Peter Buijs zegt:

  Trudy en Marjolein weten een atmosfeer te creëren waardoor wij als cursisten ons vrij voelen om met een ‘open mind’ van gedachten te wisselen. En dankzij de inhoudelijke kennis en krachtige presentatie van Trudy zijn er meer dan voldoende aanknopingspunten om het verkoopproces een nieuwe impuls te geven.

 5. Het idee achter de ‘verkooptechniek’ is een grote stap in de nieuwe richting waarvan ik ook denk dat het ‘verkopen’ zal gaan. Zelfs al geloof je dat je verkopen wel beheerst en begrijpt, kunnen Trudy en Marjolein je waarschijnlijk nog weer aan het denken krijgen. De training staat. De bezielende houding van de trainsters en trainer en de praktische oefeningen dragen kennis over tijdens het trainen van je vaardigheid. Mij gaf het gelijk een paar triggertjes tijdens nieuwe gesprekken. Daar ging ik voor.

 6. Ik vond de sfeer geweldig en de openheid waarmee de deelnemers gesprekken met elkaar voerden heerlijk om te ervaren. De workshop zat prima in elkaar en ik vond de presentatievorm verrassend. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is om meer bij mezelf te blijven en niet toe te geven aan mijn neiging om “gewenste antwoorden” te geven.
  Een dikke plus!

 7. Het was erg leuk gisteravond. Ben vooral blij met de nieuwe contacten die ik heb opgedaan.

 8. Jullie hebben mij middels de opdrachten goed aan het denken gezet. Ik ga er direct mee aan de slag!

 9. Renze Klamer zegt:

  Goede sfeer, open training. goede vragen en veel stof tot nadenken. Juist om meer vanuit je eigen positie en kracht vriendelijk en belangstellend de klant te bejegenen. Vragend en niet eisend. Ik vond het leuk en leerzaam.

 10. Dieke Sloots zegt:

  Leuke, informele workshop met veel ruimte voor persoonlijke cases. Goede tips gekregen waar ik direct mee aan de slag kan.

 11. Door deze workshop heb ik weer de puntjes op de i kunnen zetten!!! Het zet je weer op scherp naar je klanten toe.

 12. Goed om te realiseren waar we in onze praktijk al goed mee bezig zijn en waar we aan moeten trekken. Bedankt voor de workshop!

 13. Jan Hemink zegt:

  Ik ben al even bezig geweest om de resultaten van de workshop verder uit te werken. Zie mogelijkheden om mijn product van binnenuit te verkopen. Ik zou daarbij graag beschikken over de sheets die jullie dinsdagavond lieten zien! Bedankt voor deze leerzame avond.

  • Jan, het is geen powerpoint presentatie maar een Prezi presentatie. De link naar de Prezi ontvang je van ons volgende week tezamen met een verzoek om wat uitgebreidere feedback. De Prezi link kan ik hier niet voor je posten omdat het een half open link is die alleen toegankelijk is voor de mensen die de workshop hebben gevolgd.
   Je kunt bovendien alvast op http://www.prezi.com gaan kijken en een gratis log in aanmaken als je die nog niet hebt. Als je dan zoekt op de zoekterm 2beffective vind je als het goed is een geheel open prezi van ons over het “Wie ben ik?” deel van de 2beffective methode. Als je naar mijn WordPress blog gaat vind je daar nog meer over http://www.trudyvandenberg.wordpress.com. Als je nog andere vragen hebt kun je me natuurlijk ook mailen of een afspraak maken. Veel succes, Trudy

 14. Agnes Langendoen zegt:

  Ik heb erg genoten van Trudy’s professionele aanpak: ze draagt precies datgene uit wat ze “verkoopt”. Ook de chemie tussen haar en Marjolein is duidelijk voelbaar; het plezier straalt er vanaf. Zelf heb ik eruitgehaald dat het toepassen van structuur op schijnbaar verwarde situaties heel verhelderend kan werken . De ontmoeting met mijn diverse “partners” vond ik prettig en inspirerend.
  Dank daarvoor!
  Agnes

 15. Ik vond de workshop erg inspirerend. Het werkt erg verhelderend om er gericht over na te moeten denken waar je mee bezig bent, wat je precies wilt verkopen en hoe je dat het beste kunt overbrengen. Ik heb er voor mijn gevoel veel aan, omdat ik nu nog zekerder ben waar ik voor sta en waar ik heen wil. De drempel om potentiële opdrachtgevers te benaderen is voor mij een stuk kleiner geworden. Hartelijk dank, ook voor de input van de mede workshoppers!

 16. Annelies Andriese zegt:

  Ik vond de avond heel plezierig en verassend. Fijn dat het zo actief was, veel zelf doen.
  Best confronterend om te ervaren dat het zo lastig is om kort en krachtig te vertellen wat in mijn hoofd zo helder en duidelijk is…….
  Ik vond de aanvullingen van Marjolein en Trudy heel verhelderend en heb een aantal hele goede tips gekregen.

  bedankt voor deze fijne en leerzame avond

 17. suzannevanwezel zegt:

  Leuke workshop – zet je goed aan het denken – vooral door de interactie met medecursisten en de bekende spiegel – !wacht nog even op de sheets die beloofd waren.

 18. suzannevanwezel zegt:

  Er is nog een hoop te doen.

 19. Goede en aangename workshop, veel actief bezig zijn met verkopen gereduceerd tot de essentie. Nuttig!

 20. Lex Linsen zegt:

  De sfeer was open en hartelijk. Vooral het in retrospectief kijken naar opdrachten of acquisitiegesprekken die niet zo goed gingen vond ik erg waardevol. Hoe kun je veel voorkomen bij de opdrachtaanvaarding dwederzijds aan verwachtingsmanagement te doen? Het model is daarbij heel praktisch. Moet de boel alleen nog even goed uitwerken.
  Dank voor de feedback en succes met de voortzetting,
  Lex Linsen

 21. Mark van Andel zegt:

  Aanrader

 22. Ria Roelands zegt:

  De workshop bood een concrete en praktische verdiepingsslag van eerdere trainingen Personal Branding. Ik vond de parallellen die te trekken zijn tussen je persoonlijke verkoopverhaal en de behoeften en verwachtingen van je klant een eyeopener. Het model dat tijdens de workshop stap voor stap voor ons ontvouwd werd blijkt een handige checklist om in je achterhoofd te hebben als je je voorbereidt op een klantgesprek, of om tijdens het gesprek na te gaan of je teveel of te weinig aandacht geeft aan een bepaald terrein.
  Het energieniveau tijdens de workshop was hoog: enerzijds door de actieve en energieke aanpak van de workshopleiders, anderzijds door de actieve rol die we als deelnemers ten opzichte van elkaar speelden. In korte tijd krijg je zo veel feedback op eigen aannames en onduidelijkheden in je verhaal.

  • Wow Ria wat een mooie feedback. Die komt helemaal bij me binnen omdat ik me erdoor gezien voel voor dat wat ik tracht over te brengen. Voor mij is daarmee de cirkel van mijn willen, kunnen, wat ik gedaan heb en daarmee wil betekenen helemaal in lijn met jou doel en gewenste resultaat wat ik kennelijk bereikt heb door de juiste competenties in te zetten met de juiste acties. Big smile hier. Thanks…. en alle succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s